Treceți la conținutul principal

Calendarul pescarului MuscaPunctRo pe 2014

                              
Una dintre cele mai grele dar si importante treburi cu care m-am confruntat la sfarsitul lui 2013 a fost pregatirea programului de pescuit pentru noul an. Am adunat iarasi toate date din ultimii 5 ani si le-am suprapus, am mai redus cate ceva si am selectat in final zilele si locurile cele mai importante in care trebuie sa pescuim anul asta.
  
                            Program pescuit 2014

11ianuarie-12ianuarie  Cernavoda  ----------------------Canalul cu apa calda
15februarie-16februarie  Cernavoda  -------------------Canalul cu apa calda
20martie-30martie  Delta Dunarii  -----------------------Pardina
---------------------------P---R---O---H---I---B---I---T---I---E--------------------------------------
15mai-18mai  Europa----------------------------------------Grecia
23mai-26mai  Dunare----------------------------------------Izvoarele, Pristol
---------------------------P---R---O---H---I---B---I---T---I---E--------------------------------------
7iunie-15iunie  Delta Dunarii------------------------------Maliuc-Mila23-Sulina 
23iunie-6iulie  Europa---------------------------------------Suedia, Norvegia
17iulie-20iulie Romania-------------------------------------Cozia, Mintia, Deva         
30iulie-3august  Delta dunarii-----------------------------Pardina Dunare
21august-24august  Delta dunarii-------------------------Sireasa, Canal36
19septembrie-21septembrie  Delta Dunarii-------------Uzlina, Isac
4octombrie-12octombrie  Delta Dunarii-----------------Sireasa
24octombrie-26octombrie Delta Dunarii----------------Sireasa
14noiembrie-16noiembrie Delta Dunarii----------------Baltenii De Jos
13decembrie-14decembrie  Cernavoda------------------Canalul cu apa calda

Ordinul privind prohibiţia pescuitului in 2014 instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 1 aprilie – 30 mai inclusiv, şi în apele care constituie frontieră de stat, inclusiv golful Musura, pe o durată de 45 de zile, în perioada 1 aprilie – 15 mai inclusiv.


Nu uitati, www.muste-artificiale.shopmania.biz 
magazinul nostru cu muste artificiale
www.musca.ro locul unde ne bem cafeaua zilnic.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pescuit prin tarile Europei

Am revenit in tara dupa aproape doua saptamani
de pelerinaj pe apele Europei. Imi propusesem la plecare sa pescuim cate putin prin toate tarile din traseu si sa ne desfatam mai mult pe apele nordice din Suedia si Norvegia si in mare masura am si reusit.
Ar fi foarte multe de scris si desigur tot as omite destule fiindca zilele petrecute acolo au fost traite cu intensitate maxima. Sa nu uitam ca in Suedia de exemplu intunericul tinea cam trei ore.
In Cehia, Slovacia si Germania am stat putin, cateva ore, si nu imi pot permite sa trag vreo concluzie clara, exceptie poate face Germania unde am mai pescuit si in alti ani si unde apele, chiar si paraiasele de un metru latime sunt pline de pesti. Si vorbesc de pesti mari. Fara indoiala ca acolo e paradisul pescarilor numai ca nu e usor sa pescuiesti in Germania si nu stiu cati compatrioti ar fi pregatiti sa o faca sau ar merita.

Suedia a fost tara unde ne-am stabilit cartierul general si unde am stat cateva zile deoarece hotarasem ca peste …

Pescuitul avatului primavara

Cu totii asteptam primavara cu nerabdare din diverse motive dar cand vine vorba de pescuit nerabdarea atinge cote maxime. Dar ce inseamna primavara atunci cand pescuim? Ce inseamna celelalte anotimpuri?
     Fiecare specie de peste are particularitatile ei si se observa ca in functie de metabolism incepe sa se hraneasca mai devreme sau mai tarziu. Nu o sa discut acum cazurile in care in diverse bazine private de pe la Dunavat am prins crapi in februarie sau pe canalul de apa calda de la Cernavoda vaduvita tot in februarie, si voi lua in calcul o statistica facuta pe baza rezultatelor mele in ultimii 5 ani de cand le monitorizez cu precizie in conditii de viata naturale si pe ape libere. Ca variabile am tinut cont de data calendaristica, cote ( Dunare ), temperatura in aer si apa, presiunea atmosferica.

 Literatura aparuta din abundenta pe internet spune ca avatul incepe sa iasa dupa hrana atunci cand apa trece de 6 grade dar practica mea mi-a aratat ca 10 grade e punctul in care …

Pescuit civilizat in Delta Tisei din Ungaria

REGULAMENT DE PESCUIT IN DELTA TISEI DIN UNGARIA !!!

Stimate coleg pescar!
Împreună cu dvs. ne-ar plăcea să îmbogățim fondul piscicol al lacului Tisza-tó pe care dorim să-l protejăm pentru ca împrejurimile sale să fie cât mai nepoluate și atractive. Pescarul adevărat prinde pești prin mijloace sportive, metode reglementate și îi tratează cu blândețe. Nu trebuie să uităm când pescuim nici de faptul că peștii sunt ființe sensibile, cărora nu trebuie să le producem suferințe inutile. Reglementările (restricțiile) introduse de noi servesc doar la menținerea fondului piscicol.
Facem apel la dvs. să contribuiți la asigurarea pentru cât mai mulți pescari a unor capturi prin mijloace şi metode sportive, raportarea cu considerație la pești, petrecerea timpului liber dând dovadă de cultură, relaxarea în natură, protejarea mediului acvatic și de mal. Vă invităm să ne fiți parteneri în atingerea acestor deziderate, să ne solicitați sprijinul, iar dacă se întâmplă să constatați ceva de natură contr…