Treceți la conținutul principal

In trecere prin Uzlina

     Un grup de prieteni inimosi au aranjat o iesire in zona Murighiol pe data de 19 aprilie. Nu puteam sa ii refuz la fel cum nu puteam rezista tentatiei de a vedea Delta inundata de o Dunare cu cota 380 la Tulcea.
      Iesirea a fost mai degraba una de agrement fiindca baietii au cochetat mai mult cu bucataria si bauturica asa ca tot greul pescuitului a picat pe mine si Koade.
     Canalul Uzlina era plin ochi de apa si pensiunile din zona erau in mare impas din pricina inundatiilor. Peste tot se vedeau pompe care scoteau apa din case.
     Curentii erau destul de mari si apa tulbure
ceea ce nu ne-a permis sa pescuim in prea multe
locuri.
     Baietii care veneau de pe lacurile Uzlina sau Isac de la stiuca erau dezamagiti pentru ca nu era nicio activitate.
     Noi am incercat in primul rand locurile cunoscute dar din pricina cotei ridicate acestea nu mai prezentau interes pentru avati ba chiar unele erau transformate in locuri ostile lor. Nicio confluenta de canale nu ne-a fost de folos si am preferat sa alergam mai mult in speranta gasirii altor locuri noi formate.
     Am reusit cu chin sa capturam doua scrumbii
(masculi) pe Dunare in zona Murighiol dar vantul puternic
ne-a izgonit repede si am cautat adapost pe canalele care duc
spre Litcov. Acolo sunt curenti buni si locuri care arata bine
doar ca pestele parca intrase in pamant.
    Mai stiam un canal pe care cu ani in urma prindeam bine bibani si stiuci dar era astupat si urma ca in spatele lui sa se insamanteze porumb. Cum mergi de la Murighiol si intri pe bucla de Dunare veche catre complexul Cormoran, pe partea dreapta la circa 1 km dai de acest canal. Practic din el a mai ramas cam 100 metri dupa care este barat cu pamant. Am dat acolo fiindca era apa linistita si putin mai limpede si surpriza a fost ca am reusit sa luam ceva avati, unii chiar frumusei. Nu am avut parte de stiuca sau alt rapitor iar avatul avea momente cand aparea, in general in urma barcilor care treceau.
     Asta este defapt o necunoscuta pentru multi pescari care cred ca avatul ca si alti rapitori se sperie de om si fug. Iepurii fug de om si animalele slabe, rapitorii si animalele de prada devin curioase atunci cand observa ceva ciudat. Avatul ataca cel mai adesea in urma barcilor si daca stai in apa vin pana langa tine si ataca doar ca trebuie sa stii cum sa ii creezi o stare de liniste prin prezenta ta si sa nu te considere un pradator mai mare decat el.Nu uitati, www.muste-artificiale.shopmania.biz 
magazinul nostru cu muste artificiale
www.musca.ro locul unde ne bem cafeaua zilnic.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Pescuit civilizat in Delta Tisei din Ungaria

REGULAMENT DE PESCUIT IN DELTA TISEI DIN UNGARIA !!!

Stimate coleg pescar!
Împreună cu dvs. ne-ar plăcea să îmbogățim fondul piscicol al lacului Tisza-tó pe care dorim să-l protejăm pentru ca împrejurimile sale să fie cât mai nepoluate și atractive. Pescarul adevărat prinde pești prin mijloace sportive, metode reglementate și îi tratează cu blândețe. Nu trebuie să uităm când pescuim nici de faptul că peștii sunt ființe sensibile, cărora nu trebuie să le producem suferințe inutile. Reglementările (restricțiile) introduse de noi servesc doar la menținerea fondului piscicol.
Facem apel la dvs. să contribuiți la asigurarea pentru cât mai mulți pescari a unor capturi prin mijloace şi metode sportive, raportarea cu considerație la pești, petrecerea timpului liber dând dovadă de cultură, relaxarea în natură, protejarea mediului acvatic și de mal. Vă invităm să ne fiți parteneri în atingerea acestor deziderate, să ne solicitați sprijinul, iar dacă se întâmplă să constatați ceva de natură contr…

Pescuitul avatului primavara

Cu totii asteptam primavara cu nerabdare din diverse motive dar cand vine vorba de pescuit nerabdarea atinge cote maxime. Dar ce inseamna primavara atunci cand pescuim? Ce inseamna celelalte anotimpuri?
     Fiecare specie de peste are particularitatile ei si se observa ca in functie de metabolism incepe sa se hraneasca mai devreme sau mai tarziu. Nu o sa discut acum cazurile in care in diverse bazine private de pe la Dunavat am prins crapi in februarie sau pe canalul de apa calda de la Cernavoda vaduvita tot in februarie, si voi lua in calcul o statistica facuta pe baza rezultatelor mele in ultimii 5 ani de cand le monitorizez cu precizie in conditii de viata naturale si pe ape libere. Ca variabile am tinut cont de data calendaristica, cote ( Dunare ), temperatura in aer si apa, presiunea atmosferica.

 Literatura aparuta din abundenta pe internet spune ca avatul incepe sa iasa dupa hrana atunci cand apa trece de 6 grade dar practica mea mi-a aratat ca 10 grade e punctul in care …

Expeditie pescareasca la Sulina in martie 2014

Am planuit aceasta aventura inca din toamna anului trecut si am incercat sa gandesc desfasurarea ei cat mai in amanunt dar am depins de vreme, de perioada de prohibitie si de flerul meu de pescar iar in final am hotarat ca pe 18 martie sa pornesc spre Sulina. De ce Sulina? Pentru ca eu o stiam, vazusem potentialul ei pentru un pescar de avat si mai visam si la o partida de scrumbie pe mare...
Am pornit la drum impreuna cu alti prieteni pescari, cu masinile lor, prieteni care ne-au insotit pana in Sulina unde drumurile noastre s-au despartit, ei pescuind preponderent la crap.
Sulina este pentru mine un loc deosebit, un orasel simpatic cu oameni destul de calzi si prietenosi, cu locuri salbatice, plaja, mare, Dunare, canale si lacuri, ce mai, un rai pentru pescar dar si pentru turist. Un rai pentru cei care isi doresc un astfel de loc, mai putin aglomerat si care iubesc natura.
Bagajele cu care am pornit la drum au fost un rucsac militar ( ranita ) si altul mai mic, cel mare carat in s…