Treceți la conținutul principal

Pescar universal


     Am cochetat in anii de pescuit cu toate stilurile posibile si la stationar si la rapitor si ar fi rusinos sa nu recunosc ca mi-au placut toate. Nu am suferit pescuitul de fita dar o lanseta sau o varga au fost si vor fi mereu o placere pentru mine.
     Cred ca o partida de pescuit pe Dunare sau in Delta trebuie sa fie o simbioza perfecta intre pescuitul stationar desfasurat in jurul taberei si cautarea rapitorilor intr-o zona mai larga. Daca mergi in delta cu siguranta mergi pentru locurile salbatice si pentru anturaj. Legea devine din ce in ce mai potrivnica pescarului dar asta e consecinta celor ce nu stiu sa pastreze un echilibru intre prezenta lor si natura. Cazarea in delta nu mai e acceptata oriunde si asta face ca farmecul deltei sa dispara cu timpul. Amintirile legate de delta sunt in mare majoritate scrise seara in jurul focului, la un pahar de palinca, cu lansetele infipte adanc in pamant si cu clopoteii pregatiti sa semnaleze aparitia somnilor. Fara toate astea delta va ramane doar o lupta oarba pentru cautarea unor capturi deseori inexistente, cu un grup imprastiat care incotro, apoi o noapte mai mult sau mai putin fada petrecuta prin vreo pensiune si fara speranta ca acel clopotel va salva partida de pescuit.
     In fine raman malurile Dunarii unde deocamdata singurele probleme ar fi braconierii, satenii care se mai ocupa cu furtisaguri si lipsa pestilor.
    Cum s-ar regiza astazi Operatiunea Monstru ? Unde ? Si cand te gandesti ca filmul asta a adunat toata esenta pescuitului romanesc si a influentat toate generatiile de pescari de dupa el...


Nu uitati, www.musteartificiale.com
www.muste-artificiale.shopmania.biz magazinele noastre cu muste artificiale

www.musca.ro locul unde ne bem cafeaua zilnic

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pescuit prin tarile Europei

Am revenit in tara dupa aproape doua saptamani
de pelerinaj pe apele Europei. Imi propusesem la plecare sa pescuim cate putin prin toate tarile din traseu si sa ne desfatam mai mult pe apele nordice din Suedia si Norvegia si in mare masura am si reusit.
Ar fi foarte multe de scris si desigur tot as omite destule fiindca zilele petrecute acolo au fost traite cu intensitate maxima. Sa nu uitam ca in Suedia de exemplu intunericul tinea cam trei ore.
In Cehia, Slovacia si Germania am stat putin, cateva ore, si nu imi pot permite sa trag vreo concluzie clara, exceptie poate face Germania unde am mai pescuit si in alti ani si unde apele, chiar si paraiasele de un metru latime sunt pline de pesti. Si vorbesc de pesti mari. Fara indoiala ca acolo e paradisul pescarilor numai ca nu e usor sa pescuiesti in Germania si nu stiu cati compatrioti ar fi pregatiti sa o faca sau ar merita.

Suedia a fost tara unde ne-am stabilit cartierul general si unde am stat cateva zile deoarece hotarasem ca peste …

Pescuitul avatului primavara

Cu totii asteptam primavara cu nerabdare din diverse motive dar cand vine vorba de pescuit nerabdarea atinge cote maxime. Dar ce inseamna primavara atunci cand pescuim? Ce inseamna celelalte anotimpuri?
     Fiecare specie de peste are particularitatile ei si se observa ca in functie de metabolism incepe sa se hraneasca mai devreme sau mai tarziu. Nu o sa discut acum cazurile in care in diverse bazine private de pe la Dunavat am prins crapi in februarie sau pe canalul de apa calda de la Cernavoda vaduvita tot in februarie, si voi lua in calcul o statistica facuta pe baza rezultatelor mele in ultimii 5 ani de cand le monitorizez cu precizie in conditii de viata naturale si pe ape libere. Ca variabile am tinut cont de data calendaristica, cote ( Dunare ), temperatura in aer si apa, presiunea atmosferica.

 Literatura aparuta din abundenta pe internet spune ca avatul incepe sa iasa dupa hrana atunci cand apa trece de 6 grade dar practica mea mi-a aratat ca 10 grade e punctul in care …

Pescuit civilizat in Delta Tisei din Ungaria

REGULAMENT DE PESCUIT IN DELTA TISEI DIN UNGARIA !!!

Stimate coleg pescar!
Împreună cu dvs. ne-ar plăcea să îmbogățim fondul piscicol al lacului Tisza-tó pe care dorim să-l protejăm pentru ca împrejurimile sale să fie cât mai nepoluate și atractive. Pescarul adevărat prinde pești prin mijloace sportive, metode reglementate și îi tratează cu blândețe. Nu trebuie să uităm când pescuim nici de faptul că peștii sunt ființe sensibile, cărora nu trebuie să le producem suferințe inutile. Reglementările (restricțiile) introduse de noi servesc doar la menținerea fondului piscicol.
Facem apel la dvs. să contribuiți la asigurarea pentru cât mai mulți pescari a unor capturi prin mijloace şi metode sportive, raportarea cu considerație la pești, petrecerea timpului liber dând dovadă de cultură, relaxarea în natură, protejarea mediului acvatic și de mal. Vă invităm să ne fiți parteneri în atingerea acestor deziderate, să ne solicitați sprijinul, iar dacă se întâmplă să constatați ceva de natură contr…